Algemene voorwaarden - 2023

Voor het laatst gewijzigd op: woensdag 8 Maart 2023 om 21:38

 

Bij het boeken van een fotoshoot dien je akkoord te gaan met de onderstaande algemene voorwaarden. Hierin staat ook wat vermeld over de rechten van alle gemaakte foto's, met betrekking op je portret recht. Het is dus van belang deze vooraf aan de boeking grondig door te lezen en waar nodig afspraken te maken, voordat je hieraan akkoord geeft. Indien je samen met anderen een fotoshoot boekt zorg er dan voor dat iedereen op de hoogte wordt gesteld van de opgestelde algemene voorwaarden. Jane Hemmelder Fotografie is niet aansprakelijk te stellen voor het niet juist of volledig doorgeven van de opgestelde algemene voorwaarden. Er wordt dan ook van de boeker verwacht dat diegene zelf iedereen die deelneemt aan de fotoshoot juist en volledig inlicht. Bij akkoord geven zonder enig bezwaar kan er niet op een later moment alsnog bezwaar worden gemaakt. 

 

  1. Algemeen
  2. Fotoshoot
  3. Betalingen
  4. Reiskosten
  5. Annuleren
  6. Levertijden
  7. Auteursrecht
  8. Schade
  9. Privacy
  10. Dropbox & bewaarperiode

 

1. Algemeen

▪︎ Bij het boeken van een shoot dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden zoals hieronder beschreven. Tenzij er vooraf aan het boeken bezwaar wordt gegeven en dit wordt geaccepteerd door Jane Hemmelder Fotografie.

▪︎ Deze algemene voorwaarden kunnen op ieder gewenst moment door Jane Hemmelder Fotografie worden aangepast.

▪︎ Jane Hemmelder Fotografie is niet aansprakelijk te stellen voor het niet juist of goed doorgeven van de opgestelde algemene voorwaarden aan deelnemers buiten de boeker om. Er wordt dan ook van de boeker verwacht dat diegene iedereen die deelneemt aan de shoot juist en volledig inlicht.

▪︎ Bij het akkoord geven zonder enig bezwaar kan er op een later moment niet alsnog bezwaar worden gemaakt. 

▪︎ Alle bestanden worden in JPEG format aangeleverd. Het is niet mogelijk om bestanden in RAW format te ontvangen.

Bestanden zijn altijd groter dan 900KB en kleiner dan 5MB.  Jane Hemmelder Fotografie heeft geen invloed op de exacte grootte van de aangeleverde bestanden. Bij de wens om afbeeldingen af te drukken wordt geadviseerd contact op te nemen met het gewenste afdruk bedrijf. Om te overleggen of deze resolutie voldoende is. Jane Hemmelder Fotografie kan niet garanderen dat alle aanleverde bestande geschikt zijn voor afdrukmogelijkheden in grote formaten.

▪︎ De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van:

 

   Jane Hemmelder Fotografie
  info@janehemmelderfotografie.nl

 

2. Fotoshoot

▪︎ Een fotoshoot wordt geboekt door middel van het boekingssysteem Calendly via de website www.janehemmelderfotografie.nl. Of bij een feest/evenement door contact op te nemen.

▪︎ Tot 24 uur voor de afgesproken aanvangstijd kunnen wijzigingen kosteloos worden doorgevoerd, binnen deze 24 uur of achteraf is dit niet meer mogelijk, tenzij anders aangegeven door Jane Hemmelder Fotografie.

▪︎ Bij het boeken van de shoot wordt een pakket gekozen. Dit pakket mag tot 24 uur voor de afgesproken aanvangstijd nog gewijzigd worden. Binnen de 24 uur, tijdens of na de fotoshoot is dit niet meer toegestaan. 

▪︎ Voorafgaand aan de fotoshoot ontvangt de boeker (en eventuele toegevoegde gasten) een aanvraag- & bevestigingsmail op het ingevulde e-mailadres. Hierin staat alles wat geboekt is vermeld. Daarnaast worden er bij sommige pakketten ook een eBook mee gestuurd die kan bijdragen aan een prettige voorbereiding.

De boeker dient zelf de bevestig door te lezen en te controleren op juistheid. Wanneer fouten of onduidelijkheden niet vooraf aan de shoot worden gemeld is Jane Hemmelder Fotografie hiervoor niet aansprakelijk te stellen.

 ▪︎ Vooraf aan de boeking kan er contact opgenomen worden om samen een locatie te bespreken. Het is mogelijk de shoot op een zelf gewenste binnen of buiten locatie te organiseren. Maar Jane Hemmelder Fotografie nodigt je ook graag uit op een mooie buiten locatie in Hengelo, Overijssel. Er wordt gewerkt met daglicht. Wanneer de fotoshoot buiten plaats zal gaan vinden, dan zal een dag van te voren contact opgenomen worden als het weer onzekerheid biedt. De boekeer mag altijd op een eerder moment hiervoor contact voor opnemen indien dit gewenst is. In geval van slecht weer wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. Of de shoot wordt gecanceld. Punt ‘4. Annuleren’ is dan niet van toepassing. Indien de shoot verplaatst moet worden vanwege externe omstandigheden geeft dit geen voorrang op de andere boekers, er zou dus voor de verplaatsing gekeken moeten worden naar een leeg staande datum en tijd. 

 

3. Betalingen

▪︎ Pas achteraf na de shoot worden er kosten in rekening gebracht. Vooraf aan de betaling kunnen alle gemaakte foto's eerst ingezien worden via een online uitzoek pagina. Deze is beveiligt met een wachtwoord voor de privacy. Na het voldoen van het bedrag worden de bestelde foto's zo snel als mogelijk toegestuurd.

▪︎ Bij een ontevreden resultaat mag er vooraf aan de bestelling afzien worden van de aankoop. In dit geval ontvang je geen foto's en is Jane Hemmelder Fotografie genoodzaakt alle gemaakte foto's te vernietigen.

▪︎ Na het bestellen van een aantal foto's dient de betaling binnen 30 dagen voltooid te zijn, in overleg kan er vroegtijdig een langer termijn afgesproken worden. Wanneer de betaling niet wordt voltooid binnen 30 dagen wordt er een rentesom in rekening gebracht van 10% per 30 dagen.

Er wordt door Jane Hemmelder Fotografie meermaals een bericht gedaan ter herinnering wanneer de 30 dagen bijna volstrekt zijn. Na 30 dagen wordt er opnieuw een factuur toegestuurd met een rentesom over het totaalbedrag. Op langer termijn zullen er juridische stappen ondernomen worden.

▪︎ Het teruggeven van het bedrag of het retourneren van foto's is niet mogelijk omdat de foto’s persoonlijk voor jou zijn gemaakt. En er al eerde de mogelijkheid is gegeven om af te zien van de aankoop.

 

4. Reiskosten

▪︎ Vanaf 10km reken ik reiskosten (€ 0.20 p./km.) vanaf Hengelo, Overijssel, 7559 , tenzij anders afgesproken.

▪︎ Indien ik met het openbaar vervoer dien te reizen wordt de volledige reis in rekening gebracht aan de boeker, tenzij anders afgesproken.

Vanaf een afstand van 20km neem ik altijd het OV om zo de reiskosten te beperken, tenzij anders afgesproken.

 

5. Annuleren

▪︎ De fotoshoot kan tot 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Annuleer je de fotoshoot later of kom je niet opdragen zonder afmelding, dan zal er € 40 (geen reiskosten) in rekening worden gebracht.

Indien deze kosten niet binnen de betaaltermijn van 30 dagen wordt afgelost komt er per maand een rentesom van 10% over het volledige bedrag. Op langer termijn zullen er juridische stappen ondernomen worden.

▪︎ Annuleren is mogelijk door Jane Hemmelder Fotografie op de hoogte te stellen van de annulering. Dit kan doormiddel van een berichtje of de 'Cancel' optie via de uitnodiging van Calendly.

▪︎ Indien de fotoshoot niet kan plaatsvinden vanwege onmacht (slecht weer valt hier ook onder) of afmelding vanuit Jane Hemmelder Fotografie, worden er geen kosten in rekening gebracht en kan de shoot kosteloos verplaatst worden of worden geannuleerd.

▪︎ Op het moment dat een fotoshoot verplaatst wordt is bestaat er een kans dat het gekozen pakket op het moment van bestellen voor een andere prijs aangeboden wordt. Tijdelijke kortingen worden niet meegenomen in de verplaatsing, tenzij vooraf anders afgesproken is.

 

6. Levertijden

▪︎ Het inzien van alle foto's kan binnen 1 tot 3 werkdagen na de fotoshoot via een online uitzoek pagina. Er wordt een persoonlijke link per mail, afgeschermd met een wachtwoord voor de privacy, waarin alle foto's te zien zijn toegestuurd. Via deze weg kan er gekozen worden welke foto's gewenst zijn.

Met uitzondering van het Party Pakket.

▪︎ Na het plaatsen van de bestelling zullen alle bestelde foto's zo snel als mogelijk per mail verstuurd worden, door middel van een dropbox link. Binnen 1 tot 7 werkdagen na de betaling wordt de bestelling online afgeleverd.

▪︎ Jane Hemmelder Fotografie levert enkel digitale bestanden. Foto's laten afdrukken dient zelf geregeld te worden via externe bedrijven.

Jane Hemmelder Fotografie levert alleen digitale JPEG bestanden aan. Om die reden wordt het advies gegeven om met een extern bedrijf in overleg te gaan hoe het resultaat van een afdruk zal worden. Jane Hemmelder Fotografie is niet aansprakelijk te stellen voor eventuele onzuiverheden op afgedrukte foto's.

 

7. Auteursrecht

▪︎ Het auteursrecht van de geleverde bestanden blijft ten alle tijden bij Jane Hemmelder Fotografie. Je koopt de bestanden, niet de rechten.

▪︎ Wanneer er foto's gemaakt door Jane Hemmelder Fotografie online gebruikt dien je hierbij @janehemmelderfotografie te vermelden. Een tag op sociale media platformen voldoet ook.

▪︎ Het is niet toegestaan om de gemaakte foto’s te gebruiken voor commerciële doeleinden of wedstrijden.

▪︎ Bij het accepteren van de algemene voorwaarden geef je automatisch toestemming om alle gemaakte foto’s te mogen gebruiken voor eigen doeleinden: portfolio, website, social media of promotie materiaal.

Indien er gewenst wordt dat bepaalde foto's niet gebruikt worden, laat dit dan weten na het inzien van de foto's via de online uitzoek pagina, en geef de code(s) door van de foto('s) waartegen bezwaar is. Dit dient gedaan te zijn voordat er een bestelling geplaatst wordt. Foto's van kinderen onder de 12 jaar plaats ik enkel met toestemming van de ouders.

▪︎ Op alle bewerkte foto's komt er een klein logo in een hoekje te staan. Zou je toch graag wat bewerkte foto's willen ontvangen zonder logo dan kun je deze voor €3,- per foto extra bij bestellen, neem hiervoor contact op. 

Het advies is om eerst een normale bestelling te plaatsen om te zien of de manier van bewerken je bevalt. Mocht dat het geval zijn kan er binnen het bestel termijn altijd op een later moment nog wat extra foto's zonder logo bij bestelt worden.

 

8. Schade 

▪︎ Jane Hemmelder Fotografie is niet aansprakelijk voor ongevallen tijdens een fotoshoot.

▪︎ Jane Hemmelder Fotografie stelt zich niet verantwoordelijk voor het leveren van minder goede foto’s door omstandigheden zoals (onverwachts) slecht weer, licht of door baby’s, kinderen of dieren die hun dag niet hebben.

▪︎ Schade aan gebruikte apparatuur gemaakt door de klant of diens vertegenwoordigers valt onder de verzekering van de klant of dient vergoed te worden door de klant.

 

9. Privacy

▪︎ Jane Hemmelder Fotografie zal geen persoonlijke gegevens (adres, telefoonnummer, e-mailadres) openbaar maken of doorgeven aan derden zonder uitdrukkelijke toestemming.

▪︎ Wel kan je als klant getagd worden op sociale media platformen indien er gebruik gemaakt wordt van bestanden waar jij op staat. Ook op de website wordt de (voor +) achternaam vermeld op het moment dat er gebruik gemaakt wordt van een bestand waar jij op staat. Enkel je naam wordt dus gebruikt, tenzij vooraf anders aangegeven wordt. 

 

10. Dropbox & bewaarperiode

▪︎ Alle bestelde bestanden worden via een persoonlijke dropbox link per mail opgestuurd.

▪︎ Elke dropbox link blijft tot maximaal een jaar na de ontvangen datum beschikbaar, hierna is de kans aanwezig dat je foto's niet meer op te halen zijn via de link. Bij de kosten inbegrepen zit dus enkel een jaar beschikbaarheid.

▪︎ Jane Hemmelder Fotografie is niet aansprakelijk te stellen op het moment dat de foto's een jaar na de ontvangst datum niet meer te vinden zijn via de opgestuurde link. Er wordt vanuit gegaan dat jij zelf op tijd alle foto's over weet te zetten op een voor jou toegankelijk en veilig platform.

▪︎ Het is mogelijk je persoonlijke link jaarlijks te verlengen, per jaar wordt hier €5,- opslagkosten voor in rekening gebracht. Indien dit gewenst is geef dit dan vroegtijdig aan door contact op te nemen.

▪︎ Er wordt er geen melding gemaakt over het mogelijk verwijderen van de inhoudt van je persoonlijke link.

▪︎ Zodra een dropbox link ongeldig is gemaakt is dit niet meer terug te draaien. 


Voor eventuele vragen of opmerkingen rondom de bovenstaande algemene voorwaarden van Jane Hemmelder Fotografie wordt er aangeraden contact op te nemen via de contact pagina: