Over mij

 

Hee hee,

 

Mijn naam is Jane Hemmelder, een jonge vrouw woonachtig in Hengelo, Overijssel. Naast het afstuderen binnen de opleiding Toegepaste Psychologie en mijn functie als ambulant begeleider i.o. binnen de GGZ, ben ik te boeken als fotograaf. Doordat ik de fotografie erbij naast doe, ben ik minder beschikbaar dan menig ander fotograaf.

 

 Ik ben dit fotografie wereldje binnengerold vanuit de hobby om foto's te maken van mensen om mij heen. Ik kwam erachter dat sinds de aanschaf van mijn camera, steeds meer mensen interesse kregen om door mij gefotografeerd te worden. Om die reden ben ik het wat breder gaan inzetten, wat uiteindelijk is uitgebloeid tot Jane Hemmelder Fotografie.

 

Ik interesseer me enorm in de mens, vandaar ook mijn studie keuze: toegepaste psychologie. Het leek mij een interessant en origineel concept om fotografie te combineren met mij psychologische kennis. Mijn visie van fotograferen is op gevoel en persoonlijk gericht op de persoon die voor de camera staat. Psychologie pas ik toe om zo de gehele sfeer en situatie wat veiliger, gemakkelijker en spontaner te kunnen maken. Op de foto gaan doet niet iedereen dagelijks en kan daardoor als wat ongemakkelijk worden ervaren. Samen hoop ik er vooral een gezellig ongedwongen uitje van te kunnen maken. Waar leuk op terug gekeken kan worden. En zo tot een verrassend, spontaan maar vooral tevreden resultaat te komen.

 

Door mijn eigen enthousiasme hou ik ervan na de shoot snel te werk te gaan. Binnen enkele uren ontvang je de gemaakte foto's (zonder bewerkingen), om op die manier rustig thuis een keuze te kunnen maken. Over welke foto's je graag zou willen ontvangen. Ik probeer ook met het bewerken van de foto's zo snel en secuur mogelijk te zijn. Kwaliteit van de foto's vind ik belangrijk Maar de kwaliteit van de mensen die erop staan, staat bij mij voorop. Ik noem mezelf dan ook een echte mensen fotograaf: kwaliteit gericht op de mens. Om die reden stuur ik in tegenstelling tot ander fotografen altijd JPEG bestanden, en naast de bewerkte bestanden ook altijd de originele mee. 

 

Ik zou het leuk vinden om ook jou ook eens op de foto te mogen zetten. Dus mocht je een persoonlijke ongedwongen shoot willen uitproberen, neem dan gerust eens contact met mij op voor de mogelijkheden.

 

Lieve groet,

Jane


Mijn werkwijze

Via mijn website kan er een shoot geboekt worden. Bij het boeken van een shoot wordt een pakket gekozen. De shoot is pas officeel bevestigd bij het ontvangen van een bevestigingsmail vanuit info@janehemmelderfotografie.nl.

Ik werk in tijdblokken van 2 uur, maar deze volledige 2 uur zijn niet altijd nodig. Ik maakt deze tijd vrij omdat ik graag de tijd neem voor mensen en op die manier ook gemakkelijker mijn psychologische expertises toe kan passen. Daarnaast hebben sommige buiten gebieden grote loopafstanden, waardoor deze tijd ruim nodig is.

Na afloop van de shoot zal ik alle gemaakte foto's via een persoonlijke privé link (beveiligd met wachtwoord) toesturen, zodat de gemaakte foto's rustig beken kunnen worden. Deze link is beschikbaar tot maximaal 5 dagen na publicatie, tenzij er al eerde aangegeven wordt dat er meer bedenktijd nodig zal zijn. De foto's in de link zijn beschermt met een watermerk in het midden. Bij een tevreden resultaat kunnen er foto's besteld worden. Bij ieder pakket zitten er een aantal foto's inbegrepen, maar achteraf kunnen er altijd extra foto's bijbestelt worden.

Er wordt alleen een factuur voor de foto's opgeteld bij een tevreden resultaat. Mogelijk gemaakte reiskosten worden wel ten alle tijden in rekening gebracht. Alle kosten worden ten alle tijden pas achteraf na de shoot in rekening gebracht.

De bestelde foto's zullen na de betaling binnen 7 werkdagen per mail verstuurd worden door middel van een dropbox link. Het watermerk in het midden zal bij deze foto's niet meer aanwezig zijn. Van alle bestelde foto's wordt het origineel, in zwart-wit & in kleur bewerkte bestand digitaal aangeleverd. Alle bestanden worden in JPEG aangeleverd. Het is niet mogelijk grotere bestanden aan te vragen. De bewerkte foto's bevatten een klein logootje ergens in een hoekje. Lees de algemene voorwaarden eerst goed door voor meer informatie over de verdere behandeling van de foto's.

Ik vraag een stuk minder dan de gemiddelde fotografen, dit komt omdat ik elke shoot ook zie als een kans is om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen binnen de fotografie, en ik hierin graag wil blijven groeien. Daarnaast wil ik ook een jongere doelgroep aanspreken en inspireren om de kans te krijgen om voor een leuke prijs eens een shoot te boeken. Maar natuurlijk vind ik het ook gewoon onwijs leuk om te doen, en geniet ik er elke keer weer van om mensen een mooie kwaliteit foto te kunnen leveren, waar ze trots op zijn. Ik ben een kleine fotograaf die dit naast mijn studie erbij doe. Ik werk met de systemen die ik tot mijn beschikking heb. Vandaar dat ik ook alleen kleine (JPEG) bestanden kan aanleveren.

Ik ben te boeken op een zelf gekozen locatie (betreft mogelijke reiskosten), maar er kan ook hier in Hengelo Overijssel afgesproken worden op een door mij gekozen buiten locatie (betreft geen reiskosten). Voor feesten en evenementen kom ik op de locatie waar het feest of evenement georganiseerd wordt.

Door mijn studie ben ik ook competent om een zogenoemde fotografie-coaching sessie aan te bieden. Hierover en over alle andere extra mogelijkheden lees je meer via de pagina: Diensten & prijzen. 

 

eBook

Ik heb een eigen mini eBook ontwikkeld die bij sommige pakketten gratis wordt meegeleverd. Dit eBook is een hulp tool die kan bijdragen aan een prettige voorbereiding. Er worden binnen dit eBook verschillende adviezen gegeven over zowel kleuren als kleding, maar ook veel gestelde vragen worden besproken. Op die manier hoop ik ook al vooraf aan de shoot je zo goed als mogelijk te kunnen begeleiden.

Wat wil ik bereiken?

"Ik vond mezelf nooit mooi, en iedereen zei van wel. Door deze foto's ben ik echt zekerder geworden en heb ik een stukje eigenwaarde terugevonden. Heel erg bedankt daarvoor.' - Klant

 

Dit soort complimenten raken mij in mijn hart. Het herinnert mij aan wat de reden achter Jane Hemmelder Fotografie is. Het terug geven van een stukje eigen waarde die wij soms als mens wel eens verliezen. Elke dag zien we onszelf, we worden daardoor voor onszelf ‘normaal’. Door mijn fotografie hoop ik mensen te laten zien dat ze prachtig en bijzonder zijn, precies zoals ze zijn. Een stukje bij te kunnen dragen aan het verminderen van dat onzekerheidsgevoel. Want oh wat ken ik dat gevoel. Al is het soms maar voor even, elke seconden telt daarin.

 

"mooi mens, voor de lens"

 

Onzekerheid speelt vandaag de dag een grote rol onder de mens. Met mijn portret fotografie hoop ik van verschillende mensen hun mooiste aspecten te kunnen laten belichten. Hierbij richt ik me graag op de stralende ogen en een mooie natuurlijke lach. Ik maak gebruik van een Canon EOS 250D camera, met daarbij verschillende lenzen. Ik heb op dit moment de EF 50mm f/1.8 STM lens en de EF-S 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM lens tot mijn beschikking. Met behulp van kwaliteit foto's hoop ik een momentje van zelf liefde/acceptatie te kunnen creëren bij iedereen. Ik ben een mensen mens en hoop op die manier een persoonlijke, gemakkelijke, spontane shoot met een goed gevoel en resultaat te organiseren. Aangezien je tegenwoordig altijd wel een leuke foto van jezelf kunt gebruiken, zowel voor zakelijk als privé gebruik, is op de foto gaan nooit verkeerd.

Om je meer informatie over alle mogelijkheden die ik te bieden heb te kunnen geven verwijs ik je door naar mijn contact pagina.

 

"mooi dier, in het vizier"

 

Naast mensen is het ook mogelijk mij te boeken voor (huis)dieren. Dit kan ook gezamenlijk, dus jij bijvoorbeeld samen met je (huis)dier of met het hele gezin + (huis)dier(en).

Voor ideeën hierover en meer informatie neem dan ook even contact met mij op. 

 

"mooi feest, is het geweest"

 

En ook ben ik te boeken voor feesten en evenementen. Hierbij maak ik zowel sfeer foto's als van de gasten. Voor dit soort shoots ga ik iets anders te werk dan bij de normale shoots. Helaas kan ik hierbij minder de tijd voor iedereen nemen, en geen psychologie toepassen. Ik ben voor deze shoots erg afhankelijk van het aangeboden licht, ze zullen kwalitatief dus niet altijd even sterk zijn als bij andere shoots.